Spräcklig Bladbegonia

Bladbegonian är en spännande växt som ligger i ett gränsland mellan vinter och vår i sin färgsättning. Den kan vara frostigt gråvitspräcklig eller varmt grönrosa i samma planta. Därför tycker jag att den representerar årstiden väldigt väl. Placera dem gärna i låga krukor eller skålar så att du kan njuta av dem uppifrån och på sätt se alla de dekorativa bladen.

Något som kan vara mycket vackert är att ställa 3 begonior ganska tätt ihop med cerise blommande orchidéer, så får man en härlig kombination av dekorativa blad och blommor. Gråaktiga krukor känns helt rätt till begonian men vill man förstärka det rosa kan man välja svagt rosa krukor.

Bladbegonia - Skötselråd

Placering: Placera din bladbegonia i lägen som är ljusa till halvskuggiga. Brännande sol kan ge fula fläckar och torra bladkanter, undvik därför direkt solljus. Rumstemperatur, runt 20 C är lämpligt medan den kan stå något svalare under vintern.

Skötsel: Bladbegonian är lättskött, jorden ska varken vara blöt eller torr utan ska hållas jämt fuktig under tillväxtperioden, under vintern dock något torrare. Ge krukväxtnäring var eller varannan vecka från vår till höst, resten av året en gång i månaden. På våren planteras växten om i blomjord, inte allt för kraftig jord.