En aktivitet av Blomsterfrämjandet för media och produkterna finns just nu i din Blomsterbutik.

Månadens Blomma - Juli 2012

Daggsalvia och Sommarrudbeckia

Månadens blommor i juli är två härliga sommarblommor som båda ger färg och karaktär till planteringar. De är även perfekta till snitt om vädret inte tillåter oss att avnjuta dem utomhus…

Sommarrudbeckian är en fantastisk blomma som lyser upp med olika nyanser av gult och daggsalvian bidrar med friska blå nyanser.

Salvia farninacea

Daggsalvia är ett perfekt val om man vill locka fram fjärilar och humlor! Den blommar tacksamt från juli tills frosten tar den och den är omgiven av insekter som ger liv till planteringen.

Daggsalvia betraktas i Sverige som ettårig, fast den egentligen är perenn. Den trivs bäst i näringsrik, mullrik och väldränerad jord. Är jorden kalkrik är det en bonus. Läget ska vara varmt och så soligt som möjligt.

 


 

Vanligtvis blommar daggsalvian med blåa spiror, men det finns även vitblommande namnsorter. Bladverket är silvrigt grönt.

Daggsalvia passar perfekt som kantväxt till rosor och i perennrabatten, i krukor tillsammans med andra sommarblommor och som snittblomma i sommarens buketter.

Trädgårdsmästarens värdefulla råd:

- Placeras ljust och luftigt.
- Vattna regelbundet med tillskott av näring
- Klipp bort överblommat
- Skapar höjd i din sommarplantering
- Klipp av och njut av dem som snittblomma

   
Sommarrudbeckia

Sommarrudbeckior är utplanteringsväxter som blommar länge, från mitten av sommaren tills frosten tar dem. Blommorna är stora och prästkrageliknande, och de blommar i lysande färger. Det finns både enkel- och dubbelblommande sorter.
Sortutbudet är rikt och det finns alltifrån kompakta låga sorter till högre och lite rangligare. De högre sorterna kan behöva bindas upp om de är utsatta för vind.
Sommarrudbeckia trivs i soligt läge och vill ha regelbunden vattning. De är mycket tåliga och kan planteras ut i nästan alla lägen.

 De låga sorterna fungerar utmärkt att plantera i krukor, antingen tillsammans med andra växter eller som solitär. Både de låga och höga sorterna gör sig utmärkt i rabatten och sommarrudbeckian passar också förträffligt att använda till snitt. Stjälkarna är styva och de pryder vilken sommarbukett som helst.
Sommarrudbeckian är en mycket hållbar sommarblomma som blommar och ger glädje långt in på hösten.

   

Trädgårdsmästarens värdefulla råd:

- Placeras ljust och soligt

- Vattna regelbundet med tillskott av näring

- Samplantera med andra växter

- Bästa valet för att skapa en iögonfallande plantering

 

Inköpsställen