En aktivitet av Blomsterfrämjandet för media och produkterna finns just nu i din Blomsterbutik.

Säsongsinspiration julen

 

STORBLOMMIG BEGONIA

Två härliga sorter av begonia till jul är 'Baladin' och 'Grace'. Båda sorterna har lysande röda blommor och stora, mörka, lite glänsande och härligt krispiga blad. Mums för alla som tycker om klassiska julfärger!

Begonia 'Grace' är en helt ny sort av begonia på marknaden och den har stora, fyllda och lite fransade kronblad vilket ger blomman ett distinkt och vackert utseende.

 

Bild till höger: Begonia Baladin


 

Både Begonia 'Baladin' och 'Grace' trivs bäst om de står ljust vintertid, gärna i ett söderfönster alternativt där så mycket ljus som möjligt kommer in. Ska begonian stå mitt inne i rummet är en växtlampa att rekommendera, eftersom ett ljust läge förlänger blomningstiden. Sorterna blommar tacksamt även i svagt vinterljus. För att begoniorna ska vara vackra är det viktigt att vissna blommor plockas bort efterhand.

 Bild till vänster Begonia Baladin

Normal rumstemperatur fungerar bra, men undvik direkt värme. Jordytan får gärna torka lite mellan gångerna som man vattnar och jorden bör aldrig stå blöt.

Näring behövs inte över vintern, men om plantan sparas efter blomningen ska den vattnas med svag dos näring i vattnet från vår till höst. Vill man spara sina begonior efter att de blommat färdigt ska de skäras ned för ny tillväxt.

Bild till höger: Begonia ´Grace´

Inköpsställen